Financieel meer grip op elke situatie

Mijn doelgroep bestaat uit iedereen die meer financiële grip wil op zijn of haar situatie – mijn expertise is zaken persoonlijk helder in kaart brengen zodat je weet waar je aan toe bent. Waar mag ik je mee helpen?

Direct naar:

Starter

-> aankoop eerste woning

Ben je thuiswonend en wil je graag je vleugels uitslaan? Woon je op dit moment in een huurwoning en wil je graag investeren in iets dat van jezelf is en helemaal eigen kunt maken? Het is verstandig om je persoonlijke financiële mogelijkheden in kaart te laten brengen voordat je gericht op zoek gaat naar een woning.

Na een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we jouw specifieke situatie en verneem ik graag wat allemaal belangrijk is voor jou. Vervolgens ontvang je een informatief rapport met hierin jouw mogelijkheden, te verwachten maandlasten en bijkomende kosten.

Doorstromer

-> aankoop andere woning

Is je huidige woning te klein of juist te groot geworden door een verandering in de samenstelling van je huishouden? Komt ineens die droomwoning op je pad die nu ineens wel haalbaar en betaalbaar is geworden doordat je meer bent gaan verdienen afgelopen periode? Ga je van bestaande bouw naar een woning die nog gebouwd moet worden (nieuwbouw)?

Na een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we jouw specifieke situatie en verneem ik graag wat allemaal belangrijk is voor jou. Vervolgens ontvang je een informatief rapport met hierin jouw mogelijkheden, te verwachten maandlasten en bijkomende kosten.

Verbouwen

-> woning verbeteren, verduurzamen of levensloopbestendig maken

Is meer woonoppervlakte wenselijk door gezinsuitbreiding? Is je woning toe aan groot onderhoud of is je keuken of badkamer aan vervanging toe? Wil je weten hoe je door verduurzaming kunt besparen op de huidige energieprijzen? Heb je de wens je woning (alvast) levensloopbestendig te maken met een slaapkamer en badkamer op de begane grond?

Na een persoonlijk kennismakingsgesprek bespreken we jouw specifieke situatie. Vervolgens ontvang je een informatief rapport met hierin jouw mogelijkheden, te verwachten maandlasten en bijkomende kosten.

Overwaarde verzilveren

-> consumptieve besteding

Heb je een woning met overwaarde en wil je graag een bedrag ten gelde maken (lees: uit de stenen halen) dat je volledig naar eigen inzicht kunt en mag besteden? Wil je een financiële buffer of alvast voor later een appeltje voor de dorst? Wil je jouw (klein)kind(eren) financieel ondersteunen bij aankoop van hun koopwoning? Wil je die langverwachte droomreis maken? Of wil je die ene caravan of auto kopen?

Ook als 50-plusser met nog een paar jaar tot je welverdiende pensioen of inmiddels gepensioneerd bent kan er vaak meer dan je denkt. Ik vertel je graag wat je mogelijkheden zijn.

Einde relatie

-> woning en hypotheek overnemen

Je hebt besloten uit elkaar te gaan. Een heftige en vaak emotionele periode. En een gemeenschappelijk financiële huishouding met bezittingen en schulden die formeel onderling verdeeld moeten gaan worden.

Is het wenselijk dat een van beide partners de gezamenlijke woning en hypotheek overneemt? Is er sprake van overwaarde en heeft de vertrekkende partner recht op een deel hiervan? Kan dit überhaupt gerealiseerd worden als in het verleden twee inkomens noodzakelijk waren?

Ik maak graag kennis met je en vertel je wat je mogelijkheden zijn.